whatsapp

Tedaviye Hazırlık

Tedavi Sürecimiz

EMBRİYO DONASYONU TEDAVİ SÜRECİMİZ

Embriyo donasyonu işlemi için merkezimize başvuran hastalarımız isterlerse tedavi süreçlerini başından sonuna kadar merkezimizde geçirebilir veya bulundukları yerden uzaktan takibimizle tedavilerini gerçekleştirebilirler. Her iki durumda da süreç benzer şekilde işleyecektir.

Öncelikle, tedaviye başlamadan önce yaptırmanız gereken tetkik ve tahliller hakkında bilgi verilir. Ön görüşme için dilerseniz günübirlik Kıbrıs’a gelebilir veya telefon/e-posta aracılığıyla bizimle iletişime geçerek bilgi alabilirsiniz. Tedaviye kendi ülkesinde başlayacak olan hastalarımızın, öncelikle bir jinekolojik muayeneden geçmesi ve yaptırmış olduğunuz tüm tetkik ve tahlillerinizi merkezimize göndermeniz gerekmektedir.

Tetkik ve tahlilleriniz doktorumuz tarafından değerlendirildikten sonra teşhisinize yönelik size özel bir tedavi programı planlanır. Ultrason sonuçlarınıza göre tedavi süreciniz ve ilaç dozlarınız bizim doktorumuz tarafından belirlenecektir. Tedavi sürecini ve ilaç takibinizi bulunduğunuz yerdeki doktorunuz yapabilir.

Tedavi için tüm tetkik ve tahlilleriniz tamamlandıktan sonra adet görüyorsanız âdetin 2. veya 3. günü rahim hazırlığı için ilaç tedavisine başlanır. Menopoz döneminde iseniz tedavinize istediğiniz zaman başlayabilirsiniz. Yumurta ve sperm vericileri alıcının fiziksel özelliklerine uygun olarak belirlenip ona göre tedaviniz planlanır. Menopoz döneminde değilseniz verici ile alıcının senkronize olması çok önemlidir. Bu sekronizasyona göre işlem tarihi ve transfer belirlenir.

Bu tedaviye başlamadan önce ilaç kullanım çizelgesi doğrultusunda birkaç defa rahim hazırlıgınız için kontroller yapılacaktır. Bu kontroller yapılırken ilaç kullanımı ona göre belirlenecektir. Seçtiğiniz donörün yumurtalarının hazır olma durumu yakalaşık 12 ile 14 gün arası değişebilir. Donörün yumurtaları hazır duruma gelince yumurta toplama günü planlanır. Yumurtanın toplandığı gün seçtiğiniz sertifikalı spermle mikroenjeksiyon işlemi yapılır. Embriyolarınızın gelişim durumuna göre transferiniz planlanır. Bu işlemde sadece transfer işlemi için buraya gelmeniz yeterlidir. Embriyolarınız transferi için günübirlik gidiş ve dönüş şeklinde planlama yapabilirsiniz. Embriyolarınız 3. gün veya 5. gün olarak transfere hazırlanır.

Transfer işlemi günü merkezimizde randevunuz planlanır. Transfer için anestezi almanıza gerek yoktur. Transfer işleminden sonra kullanmanız gereken ilaçlar düzenlenir ve size anlatılır. Belli bir süre merkezimizde dinlendikten sonra ayrılabilirsiniz. 12 gün sonra kanda gebelik (BHCG) testi yaptırarak sonucu öğrenebilirsiniz.

CİNSİYET SEÇİMİ TEDAVİ SÜRECİMİZ

Cinsiyet Belirlemenin Yasal Boyutu: Kıbrıs Tüp bebek Merkezlerinin preimplantasyon genetik taramayı cinsiyet seçimi amaçlı uygulanması yasaktır. Tıbbi gereklilik durumunda izin alınarak yapılabilir.

 

Cinsiyet seçimi işlemi bir hafta sürmektedir. Cinsiyet seçimi işlemi için merkezimize başvuran hastalarımız isterlerse tedavi sürecini başından sonuna kadar merkezimizde geçirebilir veya bulundukları yerden uzaktan takibimizle tedavilerini gerçekleştirilebilirler. Her iki durumda da süreç benzer şekilde işleyecektir.

Öncelikle, tedaviye başlamadan önce yaptırmanız gereken tetkik ve tahliller hakkında bilgi verilir. Ön görüşme için dilerseniz günü birlik Kıbrıs’a gelebilir veya telefon/e-posta aracılığıyla bizimle iletişime geçerek bilgi alabilirsiniz. Tedaviye kendi ülkesinde başlayacak olan hastalarımızın, öncelikle bir jinekolojik muayeneden geçmesi ve talep ettiğimiz tüm tetkik ve tahlilleri merkezimize göndermeleri gerekmektedir. Tetkik ve tahlilleriniz doktorumuz tarafından değerlendirildikten sonra teşhisinize yönelik size özel bir tedavi programı planlanır. Ultrason ve test sonuçlarınıza göre tedavi süreciniz ve günlük kullanacağınız ilaçlar belirlenir. Ultrason takibinizi bulunduğunuz yerdeki bir doktora yaptırabilirsiniz. Ultrason sonuçlarınıza göre tedavi süreciniz ve ilaç dozlarınız bizim doktorumuz tarafından belirlenecektir.

Adetin 2. veya 3. günü yumurta çoğaltıcı ilaç tedavisine başlanıp, 12 veya 14 gün sonrası anestezi altında yumurta toplama işlemi yapılır. Yumurta toplama işleminden 36 saat önce anne adayının yumurta çatlatma iğnesini yapmış olması gerekmektedir. Yumurta toplama işlemi acılı ya da ağrılı bir işlem değildir. Anne adayından yumurtaların toplandığı gün, baba adayından da sperm alınarak, dölleme işlemi gerçekleştirilir. Yumurta toplama işlemi için günü birlik Kıbrıs’ta bulunmanız yeterli olacaktır.

Yumurta toplama işleminden sonra döllenen embriyolara 3. ya da 5. gün biyopsi yapılır. Embriyolar laboratuarımızda özel işlemlerden geçirilir ve genetik açıdan incelenir. Sağlıklı ve istenilen cinsiyette olan embriyolar seçilir. Seçilen embriyolar genellikle 5. gün anne adayının rahmine transfer edilir. Transfer işlemi ağrısız bir işlemdir. Transfer işlemi için sadece anne adayının merkezimize günübirlik gelmesi yeterlidir. Transferden 12 gün sonra kandan gebelik testi yapılır.

Cinsiyet seçimi için bir hafta Kıbrıs’ta konaklamanız yeterli olacaktır. Bu süre yumurta toplama işleminden, transfer işleminin bir gün sonrasına kadar olan süreyi kapsar. Ancak yukarıda da belirttiğimiz gibi dileyen ve zaman problemi olan anne adaylarının sadece yumurta toplama ve transfer gününde günübirlik, baba adaylarının ise sadece transfer günü günübirlik merkezimizde bulunması yeterlidir.

SPERM DONASYONU TEDAVİ SÜRECİMİZ

Sperm donasyonu işlemi için merkezimize başvuran hastalarımız isterlerse tedavi sürecini başından sonuna kadar merkezimizde geçirebilir veya bulundukları yerden uzaktan takibimizle tedavilerini gerçekleştirilebilirler. Bizim ve doktorunuzun kontrolünde bulunduğunuz yerde tedavi sürecini yürütebilirsiniz. Her iki durumda da süreç benzer şekilde işleyecektir.

Öncelikle, tedaviye başlamadan önce yaptırmanız gereken tetkik ve tahliller hakkında bilgi verilir. Ön görüşme için dilerseniz günü birlik Kıbrıs’a gelebilir veya telefon/e-posta aracılığıyla bizimle iletişime geçerek bilgi alabilirsiniz. Tedaviye kendi ülkesinde başlayacak olan hastalarımızın, öncelikle bir jinekolojik muayeneden geçmesi ve talep ettiğimiz tüm tetkik ve tahlilleri merkezimize göndermeleri gerekmektedir. Tetkik ve tahlilleriniz doktorumuz tarafından değerlendirildikten sonra teşhisinize yönelik size özel bir tedavi programı planlanır. Ultrason ve test sonuçlarınıza göre tedavi süreciniz ve günlük kullanacağınız ilaçlar belirlenir. Ultrason takibinizi bulunduğunuz yerdeki bir doktora yaptırabilirsiniz. Ultrason sonuçlarınıza göre tedavi süreciniz ve ilaç dozlarınız bizim doktorumuz tarafından belirlenecektir. Yapılan ön tetkik ve testler tüm infertilite (kısırlık) ve tüp bebek tedavileri için kullanılan ortak testlerdir.

Tetkiklerimiz sonrasında belirlenen teşhise yönelik bir tedavi programı planlanır. Buradaki en önemli nokta düzgün ve size uygun tedavi ile başarı şansınızı tamamen arttırmaya yönelik olacaktır.

Donasyon tedavisinde yaklaşık 2 haftalık (13 veya 15 gün) bir ilaç kullanımı süreciniz olacaktır.

Anne adayının adetinin 2.veya 3. günü yumurta çoğaltıcı ilaç tedavisine başlanır ve 12 veya 14 gün sonra yumurta toplama işlemi yapılır. Yumurta toplama işleminden 36 saat önce anne adayımıza yumurta çatlatma iğnesi yapılır. Toplanan yumurtalar laboratuar ortamında donörden alınan sperm ile döllenir. (Sperm donörü babanın fiziksel özellikleri ve ailenin kan grubuna göre seçilir.)

Yumurta toplama işleminden 4- 5 gün sonra döllenen embriyolar anne adayının rahmine transfer edilir. Transfer işlemi ağrısız bir işlemdir. Transfer işlemi için sadece anne adayının merkezimize günübirlik gelmesi yeterlidir. Transferden 12 gün sonra kandan gebelik testi yapılır.

Sperm donasyonu için anne adayının bir hafta Kıbrıs’ta konaklamanız yeterli olacaktır. Bu süre yumurta toplama işleminden, transfer işleminin bir gün sonrasına kadar olan süreyi kapsar. Ancak yukarıda da belirttiğimiz gibi dileyen ve zaman problemi olan anne adaylarının sadece yumurta toplama ve transfer gününde günübirlik merkezimizde bulunması yeterlidir.

YUMURTA DONASYONU TEDAVİ SÜRECİMİZ

Yumurta donasyonu işlemi için merkezimize başvuran hastalarımız isterlerse tedavi sürecini başından sonuna kadar merkezimizde geçirebilir veya bulundukları yerden uzaktan takibimizle tedavilerini gerçekleştirebilirler. Her iki durumda da süreç benzer şekilde işleyecektir.

Öncelikle, tedaviye başlamadan yaptırmanız gereken tetkik ve tahliller hakkında bilgi verilir. Ön görüşme için dilerseniz günü birlik Kıbrıs’a gelebilir veya telefon/e-posta aracılığıyla bizimle iletişime geçerek bilgi alabilirsiniz. Tedaviye kendi ülkesinde başlayacak olan hastalarımızın, öncelikle bir jinekolojik muayeneden geçmesi ve talep ettiğimiz tüm tetkik ve tahlilleri merkezimize göndermeleri gerekmektedir. Tetkik ve tahlilleriniz doktorumuz tarafından değerlendirildikten sonra teşhisinize yönelik size özel bir tedavi programı planlanır. Ultrason ve test sonuçlarınıza göre tedavi süreciniz ve günlük kullanacağınız ilaçlar belirlenir. Ultrason takibinizi bulunduğunuz yerdeki bir doktora yaptırabilirsiniz. Ultrason sonuçlarınıza göre tedavi süreciniz ve ilaç dozlarınız bizim doktorumuz tarafından belirlenecektir. Yapılan ön tetkik ve testler tüm infertilite (kısırlık) ve tüp bebek tedavileri için kullanılan ortak testlerdir.

Menopoz döneminde iseniz tedavinize istediğiniz zaman başlayabilirsiniz. Tedavi için tüm tetkik ve tahlilleriniz tamamlandıktan sonra adet görüyorsanız âdetin 2. veya 3. günü rahim hazırlığı için ilaç tedavisine başlanır. Menopoz dönemimde değilseniz yumurta donasyonu tedavi işleminde alıcı ve donör senkronizasyonları göz önünde bulundurularak ona uygun bir tedavi süreci planlanır. Seçilmiş olan donörün tedavisi de anne adayımızın tedavisi ile birlikte başlamış olur. Donörün adetinin 2. veya 3. günü yumurta çoğaltıcı ilaç tedavisine başlanıp, 12 veya 14 gün sonrası anestezi altında yumurta toplama işlemi yapılır. Yumurta toplama işleminden 36 saat önce donöre yumurta çatlatma iğnesi yapılır. Donörden yumurta toplama işlemi yapıldığı gün baba adayından sperm alınarak dölleme işlemi gerçekleştirilir. Baba adayının sadece sperm verme işlemi için günübirlik Kıbrıs’ta bulunması yeterlidir.

Yumurta toplama işleminden 4-5 gün sonra döllenen embriyolar anne adayının rahmine transfer edilir. Transfer işlemi ağrısız bir işlemdir. Anne adayının sadece transfer işlemi için merkezimize günübirlik gelmesi yeterlidir. Transferden 12 gün sonra kandan gebelik testi yapılır.

Yumurta donasyonu tedavisi için bir hafta Kıbrıs’ta konaklamanız yeterli olacaktır. Bu süre yumurta toplama işleminden, transfer işleminin bir gün sonrasına kadar olan süreyi kapsar. Ancak yukarıda da belirttiğimiz gibi dileyen ve zaman problemi olan anne adaylarının transfer gününde günübirlik, baba adaylarının ise sadece OPU günü günübirlik merkezimizde bulunması yeterlidir.

TEDAVİ SÜRECİ VE ÖNCESİ

Merkezimizde  tedavi sürecinizin başlangıcından bitişine kadar olan dönemi bizim takibimizde geçirebilirsiniz. Tedavi ve takip  dönemini merkezimizde geçiremeyecek olan hastalarımız için süreci uzaktan takip edebiliyoruz. Tedavi süreçleriyle ilgili detaylı bilgiye aşağıdan ulaşabilirsiniz…

yok